Το Κεραμίδι είναι ένα από τα γραφικότατα χωριά του Νομού  Μαγνησίας. Βρίσκεται στο Μαυροβούνι (προέκταση του Πηλίου), πάνω από τη Λίμνη Κάρλα,  βλέποντας προς το Αιγαίον.

Εκεί πριν πολλά, πολλά χρόνια ήταν κάποιος παπάς, ολιγογράμματος, αλλά πολύ πιστός και αγαπητός από όλους. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ημερολόγια για να ξέρουν πότε είναι το Πάσχα. Ο Παπάς για να υπολογίσει πότε θα έρθει το Πάσχα και να μη χάσει καμμιά ημέρα έκανε το εξής: Την Καθαρά Δευτέρα έβαλε στην τσέπη του σαράντα (40) κουκιά για να τρώει κάθε μέρα από ένα μέχρι του Λαζάρου.

Η Παπαδιά είδε τα κουκιά πού είχε στην τσέπη του ο Παπάς και είπε μέσα της: « αρέσουν τα κουκιά του παπά» και κάθε λίγο του έβαζε και μια χούφτα στην

τσέπη του. Μια μέρα τον ρώτησαν οι χωρικοί στο καφενείο: «Πότε έχουμε φέτος Πάσχα, παπά;» Και ο παπάς απάντησε: «όπως δείχνουν τα κουκιά ,όχι φέτος, αλλ’ ούτε και του χρόνου θα έχουμε Πάσχα.»

Όταν οι χωρικοί άκουσαν να χτυπούν οι καμπάνες της Αναστάσεως από το άλλο χωριό, το Βένετο, φώναξαν τον παπά: «Παπά, παπά Πάσχα στο Βένετο!» και ο παπάς τους απάντησε: «Πάσχα στο Βένετο, Πάσχα και στο Κεραμίδι;»