Στις  5 Μαρτίου 2016   έγινε η τελευταία επίσημη και επιτυχής εκδήλωση της Χορωδίας του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Αργολίδος ΄΄ΙΑΚΩΒΟΣ  ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ΄΄ στη Νέα Κίο, και η τελευταία εκδήλωση για μένα ,ως Χοράρχη της. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση που καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου τόσο για την άψογη απόδοση των ύμνων από την χορωδία όσο και για την ανάλυση των ύμνων από τον κ.Ν.Σκοπετέα.  Την εκδήλωση λάμπρυνε η σεπτή παρουσία του Επισκόπου Επιδαύρου  κ.κ. Καλλινίκου και νύν Μητροπολίτου Άρτης. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου,αφού τον συγχαρώ,να του ευχηθώ υγεία και δύναμη στα νέα του καθήκοντα,στη νέα του πατρίδα.Δεν έχει σημασία πού ζεί κανείς,μα ο τρόπος που ζεί,εκεί που ζεί, πού εργάζεται, που προσφέρει. Και ο δικός μας Καλλίνικος θα συνεχίσει με τον ίδιο τον ζήλο να αγωνίζεται,να προσφέρει, διότι ΄΄από βρέφους τα  ιερά γράμματα γνώρισε΄΄ παρά τους πόδας του Μακαριστού Χρυσόστομου Δεληγιαννόπουλου και του Μακαριστού Ιακώβου,

Πρίν από πολλά χρόνια,όταν πρωτοήλθα στο Ναύπλιο, ο νεαρός τότε Κώστας Ρούτουλας, γεμάτος όρεξη  και ζήλο για τη Βυζαντινή Μουσική,εισηγήθηκε στο Σύλλογο των Ιεροψαλτών και σε άλλους φορείς να αναλάβω την Διεύθυνση της Χορωδίας. Παρ όλο τον φόρτο εργασίας μου,(Σχολείο, Χορωδία Αθηνών,ιδιαίτερα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής-πάντοτε αφιλοκερδώς) δέχθηκα μετά χαράς την πρόταση-προσκληση.Σκοπός μου ήταν να βοηθήσω,όσο μπορούσα τους νέους ψάλτες,να τουs δείξω τον τρόπο και τα μυστικά της ψαλτικής τέχνης,Με λίγα λόγια να τους προσφέρω,αυτά που πήρα και εγώ από μεγάλους ψάλτες,όσα έμαθα από την άσκηση,τη μελέτη και από τα Βιβλία μου,που βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση Πανελλαδικώς,κι όχι μόνο.Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε ότι όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκα με την καρδιά μου,μη φειδόμενος κόπου, χρόνου, χρημάτων. Και ομολογώ ότι πετύχαμε πολλά μαζί. Κάναμε ‘ομορφες εκδηλώσεις,εμφανίσεις καθώς περνούσαν  τα χρόνια.

Με την σύντομη αυτή ανοιχτή επιστολή μου θέλω να ευχαριστήσω,εκτός από τον Κώστα τον Ρούτουλα κι όλους εσάς που συνεργαστήκαμε για το καλό αυτού του τόπου.Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γιώργο τον Δαρλάση για την άψογη συνεργασία μας. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως είχα να κάνω με έναν ακέραιο χαρακτήρα,Όλα αυτά τα χρόνια, σαν πρόεδρος του συλλόγου,εργάστηκε με την καρδιά του,με αγάπη για όλους. Ήταν η ψυχή του Συλλόγου, ο Ενωτικός Κρίκος.Και πάλι θέλω να ευχαριστήσω όλου σας ανεξαιρέτως, κι όσους με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα κι όσους ήταν επιφυλακτικοί απέναντί μου και να ευχηθώ στο νέο Συμβούλιο καλή δύναμη και υγεία Είθε ο Νέος σας Πρόεδρος και ο Νέος σας Χοράρχης να φανούν αντάξιοι των προκατόχων τους,Δεν χρειάζονται πολλά.Λίγη αγάπη.αλληλοκατανόηση,ταπείνωση και ΄΄ τη τιμή αλλήλους  προηγούμενοι.΄΄  Καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με Εκτίμηση και Αγάπη
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΣ