Στο Βελεστίνο ήταν εγκατεστημένος από το  1922 ο  Παπα Χαράλαμπος Παπαδόπουλος από τη Μικρά Ασία. Ήταν εφημέριος σένα χωριουδάκι έξω από το Βελεστίνο, το Κόνιαρι ( ή Χλόη.)

ΧΛΟΗ.

Μια μέρα σε ένα ζαχαροπλαστείο του Βελεστίνου δυο νεαρά παιδιά (ο Γιώργος Γεωργόπουλος και ο Κώστας Τσιρούκης, (ο μετέπειτα Αρχιμανδρίτης πατήρ Κυπριανός) έπιναν ένα ποτήρι γάλα και συζητούσαν. Τα παιδιά ήταν πολύ πιστά, Έψαλλαν μάλιστα σε διάφορες Εκκλησίες. Ο Παπα Χαράλαμπος που περνούσε κείνη  την  ώρα  και  τους  είδε  φώναξε:  Τι  κάνετε  εσείς  παιδιά  της  Εκκλησίας;    “ Τετάρτη σήμερα. Βάχ Βάχ , Τρώτε γάλα; Αμαρτία μεγάλη .”

Και οι δυό νέοι του απήντησαν: “Παπα Χαράλαμπε, άνοιξε το ΤΡΙΩΔΙΟ.” “Πότε μπρέ ήνοιξε το Τριώδιον και δεν το πήρα  χαμπάρι  εγώ;”  είπε  ο  Παπα  Χαράλαμπος” Να πάω να ανοίξω και γώ το Τριώδιον”. Και ο Παπα Χαράλαμπος, ο αγράμματος αλλά καλοκάγαθος παπάς, παρ όλη την ηλικία του και την κύρτωσή του, πήγε πεζός στην Εκκλησία του, στο Κόνιαρι, για να ανοίξει το Τριώδιο. Νόμιζε ο καλός και απλός παπάς, πως όταν ανοίγει το Τριώδιο πρέπει το  μεγάλο  αυτό  βιβλίο  που  λέγεται Τριώδιο, να είναι ανοικτό στα αναλόγια της Εκκλησίας.

Η διαδρομή  από  βελεστίνο-Κόνιαρι με την επιστροφή ήταν τρείς  (3) ώρες. Κι  όμως ο Παπα Χαράλαμπος έκανε όλον αυτόν το δρόμο μέσα στα λασπόνερα και τις γούβες ,μήνα Φεβρουάριο. Πόσο θα θέλαμε να είχαμε  τέτοιους  πιστούς  και ακούραστους παπάδες σήμερα…