Γεννήθηκε στο Βελεστίνο του  Νομού Μαγνησίας,πατρίδα του Ρήγα Φερραίου, το 1934. Από μικρός αγάπησε την εκκλησία. Κάθε Κυριακή πήγαινε κοντά στους ψάλτες και παρα-κολουθούσε πώς έψαλλαν καθώς επίσης τις κινήσεις και τις εκφωνήσεις του ιερέως. Το αγαπημένο του παιχνίδι ήταν να ψάλλει ό,τι άκουγε στην Εκκλησία.
Το 1949 διορίστηκε αριστερός ψάλτης στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης. Την ίδια χρονιά άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής στη Σχ. Βυζαντινής Μουσικής της Ι Μητροπόλεως Δημητριάδος με Δ/ντή και δάσκαλο τον Εμμ. Χατζημάρκο, πρωτοψάλτη Βόλου,απ’ την οποία πήρε το Πτυχίο του Ιεροψάλτου με Λίαν Καλώς.
Διαμένει στην Αθήνα και στο Ναύπλιο. Είναι καθηγητής Θεολόγος και Φιλόλογος και υπηρέτησε σε Σχολεία των Αθηνών. Πρωτοψάλτης, Μουσικολόγος και Πτυχιούχος της Βυζαντινής και Ευρωπαiκής Μουσικής του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών. Πτυχιούχος Ρουμανικής γλώσσης του Ινστιτούτου Νοτιοανατολικών γλωσσών Αθηνών.
Έχει μαθητεύσει σε διακεκριμένους δασκάλους και πρωτοψάλτες της Βυζαντινής Μουσικής, όπως Μιχάλη Πέτρου, Πρωτοψάλτη Βελεστίνου, ΜανώληΧατζημάρκο,Διαμαντή Μαυραγάννη, Θεόδωρο Χατζηθεοδώρου, Αλέξανδρο Μαργαριτόπουλο, Αθαν.Παναγιωτίδη, Κων/νο Πρίγγο. Έχει συνεργαστεί και ανταλλάξει απόψεις και σκέψεις για τη Βυζαντινή Μουσική με τους Θρασύβουλο Στανίτσα, Θεοδόσιο Γεωργιάδη, Αντώνη Σύρκα, Χρύσανθο Θεοδοσόπουλο, Χαρίλαο Ταλιαδώρο, Δημήτριο Μήτρο, Πλάτωνα Στοiκίδη και Αθανάσιο Καραμάνη.
Έχει ψάλλει ως τακτικός ψάλτης σε διάφορους Ιερούς Ναούς: Στον Μητροπολιτικό Ναό Βελεστίνου, στην Λάρισα στα Τρίκαλα, σε Ναούς των Αθηνών και στην Α. Σοφία Ν. Ψυχικού.
Έχει ψάλλει σε διάφορες πανηγύρεις ανά την Ελλάδα καθώς επίσης και εκτός Ελλάδος όπως στον Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βουκουρέστη, στον Άγιο Λάζαρο της Λάρνακας μαζί με τον μακαριστό πρωτοψάλτη Ανδρέα Παύλου, στην Ιερά ΜονήΑγίου Παντελεήμονος Αχερά Λευκωσίας, στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι.
Έχει λάβει μέρος σε Μουσικολογικό Συνέδριο Βυζαντινής Μουσικής στη Ρουμανία και έχει αναταλλάξει γνώμες με τους εκεί μουσουργούς. Έχει ασχοληθεί και με την ιστορική έρευνα και θεωρία της Βυζαντινής Μουσικής καθώς επίσης και με την παλαιά παρασημαντική.
Έχει τιμηθεί με βραβείο από το Σύλλογο Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής Αθηνών.
Διετέλεσε Διευθυντής του βυζαντινού χορού Διευθύνσεως Θρησκευτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (Γ.Ε.Θ.Α.) με τον οποίον έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις στην Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. και την Ε.Ρ.Τ.
Στην Αθήνα διευθύνει πολυμελή βυζαντινό χορό με την επωνυμία: “ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΩΔΟΙ”. Στην Αργολίδα διευθύνει την πολυμελή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος: “ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ”.
Με τους δύο χορούς έχει πλαισιώσει διάφορες εκδηλώσεις, ομιλίες και γιορτές σε αίθουσες, όπως στον “Παρνασσό”, στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στο πολιτιστικό Κέντρο Αθηνών, στην Ελευσίνα, στην Αταλάντη, στη Σπάρτη, στο Γύθειο, στο Άργος στο Ναύπλιο, στην Ερμιόνη, στη Νάξο κ.α. Συμμετείχε δύο φορές στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ Αθηνών.
Έχει μελοποιήσει πολλές ακολουθίες τοπικών Αγίων και έχει έκδόσει με τον γενικό τίτλο “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΥΜΝΩΔΙΑ” Επτά τόμους Βυζαντινής Μουσικής.