ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΑ

(ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ  ΒΑΣ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ,ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ,  ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΣ)

1

2Ο ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΠΑΤΖΙΑΚΑΣ  ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΑΣ.(Αλβανός Μοναχός) 

Μια μέρα περνούσα με τον πατέρα μου,Βασ .Καραγιάννη,   έξω από τον ΤΕΚΕ-Μουσουλμανικό  Μοναστήρι- πηγαίνοντας από το Περίβλεπτο  (Σερατζή)  στην Ασπρόγεια   ( Ιρινή) .

Εικόνα 1 ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ   ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Εικόνα 1 ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ   ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Εικόνα 3 Ο ΤΕΚΕΣ  ΤΩΝ  ΑΣΠΡΟΓΕΙΩΝ

O ΤΕΚΕΣ ήταν Χριστιανικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου μέχρι την κάθοδο του Αλή Πασά στη Θεσσαλία.Πλούσιο Μοναστήρι με πολλά καλλιεργήσιμα στρέμματα και πολλά γιδοπρόβατα. Εκείνη τη μέρα, οι τσοπάνηδες ήταν στενοχωρημένοι και προβληματισμένοι μη ξέροντας τι να κάνουν μια και είχε πέσει επιδημία σε ένα κοπάδι.

Καθώς μιλούσαμε με τους τσοπάνηδες,περνούσε από κεί,πηγαίνοντας στο χωραφάκι του,ο Παπά Γιώργης Μπατζιάκας. Άνθρωπος ολιγογράμματος μα πλούσιος σε πίστη και αγάπη στο Θεό και τον Άνθρωπο. Παπούλη μας τούπαν οι τσοπάνηδες κάνε μας έναν αγιασμό για να γίνουν καλά τα πρόβατά μας.3

Ο Παπά Γιώργης,χωρίς αργοπορία, μη έχοντας πετραχήλι, έβγαλε ένα μικρό σταυρό που είχε πάντα μαζί του, έκοψε ένα κλαρί από πουρνάρι και έκανε τον Αγιασμό.  Μόλις τα ράντισε με τον αγιασμό, τα πρόβατα ζωήρεψαν και άρχισαν να βελάζουν.Πιό πέρα ήταν μια προβατίνα που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια. Οι τσοπάνηδες είπαν στον Παπά Γιώργη να πάει να την αγιάσει.Μόλις την αγίασε από απόσταση,η προβατίνα ‘εκανε ένα μεγάλο πήδημα και άρχισε να τρέχει βελάζοντας προς τα πρόβατα.

Μόλις το είδε αυτό ο Μπουμπάς ( αλβανός μοναχός) φώναξε: Μεγάλος ο Χριστός σας.Θέλω να γίνω και γώ παπάς για να κάνω καλά τα πρόβατα.

Δεν γνωρίζω αν έγινε παπάς.΄Εγινε όμως Χριστιανός με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του Παπά Γιώργη και του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιωακείμ.

4